Coordinadora estatal de Asociaciones Solidarias con el Sahara

por la autodeterminación e independencia del pueblo saharaui

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE SOLIDARITAT AMB LA SRA. CLAUDE MANGIN-ASFARI

PARLAMENT_BALEAR

Claude Mangin-Asfari, ciutadana francesa i professora en una universitat parisenca és l’esposa de Naâma Asfari, pres sahrauí al Marroc condemnat a una pena de 30 anys de presó.

El passat 16 d’abril i per quarta vegada consecutiva, a Claude Mangin-Asfari se li va negar l’accés al territori marroquí sense una causa suficient que justifiqués aquest comportament per part de les autoritats marroquines.

Aquesta negativa, que impedeix a Claude Mangin-Asfari visitar el seu espòs, constitueix una greu i flagrant violació del seu dret bàsic a una vida privada i familiar.

Segons la resolució del Comitè contra la tortura de l’ONU emesa el 12 de desembre de 2016, l’Estat marroquí va violar en el cas de Naâma diversos articles de la Convenció contra la Tortura i altres Tractes o Penes Cruels, Inhumans o Degradants. Aquest Comitè ja va interpel·lar expressament el Regne del Marroc perquè s’abstingués de qualsevol acte de pressió, intimidació o represàlia que pugui danyar la integritat física i moral de Naâma i de la seva família i permetre que l’autor rebi visites familiars a la presó.

Davant d’aquesta situació Claude ha decidit continuar amb una vaga de fam indefinida iniciada el passat 18 d’abril amb la finalitat d’obtenir el restabliment del seu dret a visitar el seu espòs, Naâma, presoner des de l’any 2010 i actualment empresonat a la presó de Kenitra al Marroc.

Violar la resolució del Comitè contra la Tortura i amb això negar el dret a la seva esposa a visitar el seu marit ha d’interpretar-se com una represàlia més del Regne del Marroc contra qualsevol moviment d’alliberament del poble sahrauí i contra els drets morals de Naâma i la seva esposa Claude Mangin.

Per tot això és necessari un pronunciament clar i inequívoc del Parlament de les Illes Balears dirigit a mostrar tota la seva solidaritat, a denunciar l’incompliment de les resolucions internacionals que obliguen el Regne del Marroc a restablir els drets violats, i al mateix temps es fa necessari interpel·lar el Govern de la república francesa, el Govern d’Espanya i l’Organització de les Nacions Unides (ONU) perquè, a través de la via diplomàtica, instin el Regne del Marroc a garantir la visita de Claude Mangin-Asfari al seu espòs, Naâma Asfari.

Aprovada per assentiment pel Ple de la cambra en sessió de dia 15 de maig de 2018

¿Te ha interesado esta noticia?

¡¡ Suscríbete a los boletines de CEAS - Sahara !!

¡No enviamos spam! Lee nuestra política de privacidad para más información.

Ayúdanos a difundir en las redes sociales