Coordinadora estatal de Asociaciones Solidarias con el Sahara

por la autodeterminación e independencia del pueblo saharaui

Contra el expolio de los recursos naturales del Sahara Occidental

Baleares recursos naturales Sahara

El Sàhara Occidental és un país ocupat il•legalment pel Marroc i declarat per les Nacions Unides com a Territori No Autònom pendent de descolonització. L’adquisició de recursos naturals d’un Territori No Autònom és il•legal des del punt de vista internacional.

La població sahrauí dels territoris ocupats és víctima de les més horribles violacions dels drets humans: persecucions, detencions il•legals, desaparicions, violacions…atrocitats totes elles comeses per les autoritats policials marroquines que controlen el territori.

Des de l’associació d’Amics del Poble Sahrauí denumciam el saqueig sistemàtic dels recursos naturals del Sàhara Occidental, en clara violació del dret internacional i violació de la sentencia del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de 21 de desembre del 2016. Aquesta sentència històrica és ben clara: “Els acords comercials entre la UE i el Marroc no s’apliquen al territori del Sàhara Occidental. Per tant, qualsevol intercanvi comercial entre la UE i el Marroc que provingui del Sàhara Occidental i sense el seu consentiment és il•legal”.

-Denunciam, per tant, l’arribada al Port de Palma del vaixell Southwester contractat per l’empresa Espanyola Sàhara Line S.L amb 35.000 tones d’arena procedent del Sàhara Occidental i exigim a les autoritats competents que paralitzin la descàrrega i l’arena sigui retornada al seu lloc de procedència: el Sàhara Occidental.

– Apel•lam a L´ ONU i el Consell de Seguretat a posar fi al saqueig per part del regne de Marroc dels recursos naturals del Sàhara Occidental i la creació d’un mecanisme per a la protecció dels recursos naturals del Sàhara Occidental.

-Apel•lam a la Unió Europea i al Tribunal Europeu de Justícia, a fer complir la seva pròpia sentència, del passat 21 de desembre 2016 i castigar totes les companyies i vaixells europeus, que no l’acaten.

-Denunciam que qualsevol activitat estrangera en el territori de Sàhara occidental serà un suport a legitimar l’ocupació marroquina del Sàhara Occidental i prolongar el patiment de aquest poble.

Exigim que el poble sahrauí gaudeixi de tots els seus drets, i en especial el dret a l’autodeterminació i la independència.

Agraïm en nom del poble Sahrauí a totes i tots els que heu donant suport, Govern, Parlament, Consell de Mallorca, Conselleria medi ambient i agricultura, Intergrup Pau i Llibertat al Sàhara, Representants de l´ajuntament de Palma al Fons Mallorqui de solidaritat a tots els mitjans de comunicació i a totes les amigues i amics del Poble Sahrauí.

EL SAHARA NO ES VEN – VISCA EL SAHARA LLIURE

¿Te ha interesado esta noticia?

¡¡ Suscríbete a los boletines de CEAS - Sahara !!

¡No enviamos spam! Lee nuestra política de privacidad para más información.

Ayúdanos a difundir en las redes sociales